A Kána Alapítvány célja a magyar történelem és a magyar hagyományok ismertebbé tétele, valamint az Újbuda Tóváros környékén felfedezett Árpád kori Kána falu hagyományainak felkutatása.

Ennek érdekében Alapítványunk kisebb-nagyobb programok megrendezésére vállalkozik. Ezek közé tartoznak a Kána Estek is, melyeket havonta egyszer, csütörtökönként 18 órai kezdéssel rendezünk meg. Akik ellátogatnak ezen programjainkra , ízelítőt kapnak a magyar történelem kutatásának egy-egy szeletéből, hagyományőrző csoportokat ismerhetnek meg, továbbá a „szárazabb” előadások mellett gasztronómiai bemutatók keretében bor és sajtkóstolóra is sor kerül.

Alapítványunk céljai között szerepel Kána Ófalu felépítése Újbuda Tóváros lakópark területén, ahol alkalmanként időutazásba csöppenhet a látogató, hiszen az itt felépített Árpád-kor házrekonstrukciói mellett a régmúlt idők színes világa is megjelenik majd.

Terveink között szerepel a magyar borkultúra felelevenítése, melyet egy igazán régi magyar szőlőfajta, a Kéknyelű szőlő ültetésével valósítunk meg.

Továbbá tervezzük a Templom mellett egy emléktábla felállítását, és egy Bortrezor létrehozását, melyben bárki elhelyezheti üzenetét az utókor számára.

Vélemény, hozzászólás?