Kána Emlékmű és Bortrezor avatás

Örömmel számolok be Alapítványunk életének második nagy eseményéről, a Kána Emlékmű avatásáról. Sok éves előkészület után idén sikerült az Újbuda Önkormányzat jelentős anyagi támogatásával felállítanunk az Emlékművet, a templomrom melletti területen.

Nagy izgalommal készültünk a számunkra oly fontos eseményre, és azt hiszem igyekezetünk eredményes volt. Remélem minden kedves érdeklődő jól érezte magát ezen a nívós eseményen,  melynek házigazdája St. Martin előadóművész volt. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani St. Martinnak a kellemes, családias légkör megteremtéséért és a nagyszerű zenei élményért.

Hivatalos programunk szerint az emlékműnél beszédet mondott dr Kupper András Újbuda Önkormányzat alpolgármestere, majd Kézdy György a Demján Csoport elnökhelyettese, legvégül dr. Bodó Sándor a Budapesti Történeti Múzeum főigazgatója. Köszönjük a lelkes és támogató beszédeket, a részvételt és mindennemű segítséget, amit az előkészületi munkák során kaptunk Tőlük. Miután a bortrezorban elhelyezésre került 6 palack bor, Szederkényi Károly atya (Gazdagréti Szent Angyalok) áldását kértük a felállított emlékműre és bortrezorra, és nem utolsó sorban az idei szőlőtermésre is (ha már szüreti időszakban vagyunk).
Ezután került sor Dinyés László képzőművész mészkőből faragott, bronzmadárral díszített alkotásának leleplezésére. Az emlékmű  márványtáblájának elkészíttetését Alapítványunk vállalta.

A hivatalos avatási ünnepség után könnyed, baráti csevegésre invitáltuk a jelen levőket. Az érdeklődők megtekinthették a Helytörténeti Kiállításunkat, és a mellette levő területen a Demján Pincészet jóvoltából finomabbnál finomabb borokat, a Jó Kenyér pékség jóvoltából pedig ízletes péksüteményeket kóstolhattak vendégeink.
St. Martin élőzenéje mindenkit elkápráztatott, jókedvre derített.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, hogy eljöttek és érdeklődéssel fogadták programunkat.

Engedjék meg, hogy még egyszer köszönetet mondjak támogatóinknak:

  • Újbuda Önkormányzat
  • Demján Csoport
  • Budapesti Történeti Múzeum

És akiknek a helyszíni vendéglátást köszönhetjük:

  • Demján Pincészet
  • Budaörsi JóKenyér Pékség és Delicatesse